Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΑ ΛΗΜΝΟΥ


 ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΑ

Μετά την απελευθέρωση της Λήμνου από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912, και στη

συνέχεια την ένταξή της στο ελληνικό κράτος, το νησί επισκέφτηκε ο Ελευθέριος

Βενιζέλος. Αφού αποβιβάστηκε στον Ρωμέικο Γιαλό στη Μύρινα, όπου τον περίμενε

πλήθος κόσμου για να τον καλωσορίσει, δοκίμασε τα κεράσματα που του είχαν

ετοιμάσει.

Υλικά

Κομμάτια: 50

 550 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοτριμμένα

 130 γρ. καρύδια, χοντροτριμμένα

 50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

 60 γρ. κακάο

 50 ml λικέρ κουαντρό

 150 γρ. ζάχαρη άχνη

 60 γρ. βυσσινάδα (τη ζυγίζουμε αραιωμένη)

 βανίλια υποβρύχιο για επικάλυψη

Διαδικασία

1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το γλάσο) στο μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο

μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.

2. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.

3. Τα τοποθετούμε πάνω σε έναν δίσκο που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα

αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

4. Λιώνουμε τη βανίλια υποβρύχιο σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας

συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο λευκό γλάσο. Το αποσύρουμε και αφήνουμε να

κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα μπαλάκια. Με ένα πιρούνι τα μαζεύουμε

και τα ακουμπάμε ξανά στον δίσκο, πάνω σε λαδόκολλα, ώσπου να στεγνώσει το

γλάσο.

5. Διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τηρείτε τους κανόνες της σχολικής ζωής, και σεβαστείτε την προσπάθεια όλων